headershadow

Leren leren

Leren leren, baanbrekende nieuwe technieken waar je beter mee leert leren en het ook leuker en sneller maken. Je maakt kennis met breinvriendelijke technieken als mindmapping en snellezen.

Hoe blijf je bij in je vakgebied?

Bijblijven in je vakgebied

Je wilt graag bij blijven in je vakgebied. Maar je voelt je overladen door informatie. Je hebt geen overzicht, moeite met onthouden en ervaart onrust in je hoofd. Je kan wel wat tools en strategieën gebruiken. Sommige strategieën zijn pure tijdsverspilling. Hoe komt het dat we nog steeds strategieën gebruiken die niet werken? Welke strategieën werken wel en niet werken bij leren.

In deze blog een overzicht wat wel werkt en niet werkt als je wilt bijblijven in je vakgebied.

 

Lees verder »

Tien apps voor mindmapping

Tien apps voor mindmapping

Mindmapping is een zeer krachtige manier van aantekeningen maken die aansluit bij de manier waarop je hersenen werken. Je krijgt meer overzicht, structuur en kan informatie beter onthouden.

Welke apps zijn er zo al om te mindmappen?
Ik zet ze hier op een rij. Als jij nog aanvullingen hebt dan hoor ik het graag. Lees verder »

Word Brain Buddies

Word Brain Buddies

December is voor vele een drukke maand. Allerlei zaken moeten nog worden afgerond. Niet echt aantrekkelijk om ook nog eens te starten met het aanleren van een nieuwe gewoonte.

Je hebt al genoeg aan je hoofd. Op je werk moeten er zaken worden afgerond. Wat doe je met kerst? Boodschappen in huis halen, oliebollen bakken. Druk druk druk.

Start 2 januari met mindmappen, snellezen of brein essentials™. Word Brain Buddies!! Profiteer nu van de 2 voor de prijs van 1. Ontdek hier hoe.

Lees verder »

Leren van Mandela

Leren van Nelson Mandela

Op 5 december 2013 is Nelson Mandela op 95 jarige leeftijd overleden. Een groot verlies! In dit artikel kijk ik terug op het leven van Mandela.

Hij heeft miljoenen mensen geïnspireerd en hoop gegeven. Hij was een voorbeeld voor de mensheid. Wat kan je van deze grote man leren?

De Amerikaanse president Barack Obama geeft aan dat Nelson Mandela een voorbeeld was voor de wereld. "Hij liet zich niet leiden door haat, maar door liefde." Vier zaken die je nog meer kan leren van Nelson Mandela.

 

Lees verder »

Leren van Tim Ferriss

Leren van Tim Ferriss

Leren van Tim Ferriss, schrijver van het boek de 4-Hour Chef. Je leeft in een tijd waarin informatie heel snel vindbaar en te delen is. Informatie die dagelijks wisselt, aangevuld of al snel weer achterhaald is.

Enerzijds wordt het jou door alle technologische ontwikkelingen ongelofelijk makkelijk gemaakt om snel informatie te vergaren, maar anderzijds zie je door de bomen het bos niet meer door de grote hoeveelheid informatie die erop je af komt.

 

Lees verder »

Hoe kan je alles snel leren?

The First 20 Hours How to Learn Anything... FAST!

Hoe kan je elke nieuwe vaardigheid snel leren? Vergeet de "10.000 uur-regel" ... wat als het mogelijk is om elke nieuwe vaardigheid in 20 uur of minder te leren?
Josh Kaufman biedt een systematische aanpak voor een ​​snelle verwerving van vaardigheden: hoe kan je een nieuwe vaardigheid zo snel mogelijk leren?

Lees verder »

Pagina 1 van 812345...Minst recente »