headershadow

Latest Blogposts

De enige carrièregids die je ooit nodig zult hebben

de-enige-carrièregids-die-je-ooit-nodig-zult-hebben'De avonturen van Johnny Bunko' is de eerste managementstrip in de Japanse mangastijl. Het staat vol intelligente adviezen die jouw leven zullen veranderen, en het is dan ook de enige carrièregids die je ooit nodig zult hebben.

Bekijk hieronder de boektrailer van 'De avonturen van Johnny Bunko': eerste businessboek in stripvorm. In dit boek stelt de auteur je voor aan Johnny Bunko.

Waarschijnlijk lijkt hij heel veel op jou. Hij heeft altijd precies gedaan wat iedereen - zijn ouders, leraren en adviseurs - hem heeft verteld. Maar nu, vastgelopen in een baan zonder vooruitzichten, begint hij te vermoeden dat alles wat hij dacht te hebben geleerd klinkklare onzin is.

Op een bizarre avond ontmoet Johnny Diana, de meest onwaarschijnlijke carrièreadviseur die hij ooit heeft gezien. Niet alleen is ze bloedmooi, ze is ook nog begenadigd met magische krachten en onthult hem de zes essentiële lessen waarmee hij zich in het werk staande kan houden.

Deze zes zijn:
1) er is geen plan

2) denk in sterkten, niet zwakten

3) het gaat niet om jou

4) doorzettingsvermogen wint van talent

5) maak excellente fouten

6) laat een indruk achter.

In de presentatie hieronder van Garr Reynolds licht hij de adviezen nader toe.

In het onderstaande filmpje geeft Daniel Pink aan hoe hij tot de zes carrière adviezen is gekomen.

Zes adviezen carrière

Daniel Pink heeft nog twee boeken geschreven: drive en een compleet nieuw brein.

Als je dit artikel over een compleet nieuwe brein waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Vind je dit interessant? Lees dan ook mijn gratis e-book Brein essentials >>>

Meer tips en technieken om slimmer te leren en te werken
Meld je aan voor updates van dit blog en ontvang tevens direct mijn e-book: "Tijd besparen met brein essentials™" gratis. Meer dan 5.800 professionals gingen je voor.

0 reacties op “De enige carrièregids die je ooit nodig zult hebben

Plaats een reactie

*