Direct Toegang
Gratis E-book
headershadow

Vijf tips om meer uit je brein te halen

Vijf tip om meer uit je brein te halen

Hoe kan je meer uit je brein halen? In dit artikel krijg je vijf tips hoe je meer uit je brein kunt halen. Voeding doet heel erg veel met je brein, veel meer dan we denken. Hoe eet jij je slim?

De kwaliteit van je voeding is enorm belangrijk voor je brein aangezien 20% van je totale lichaamsenergie bestemd is voor je brein. Hoe beter de kwaliteit van je voeding dus is hoe meer kwaliteit je naar je brein stuurt.

1 Eet vitamine Cvitamine c is goed voor je brein

Vitamine C zorgt er voor dat je meer dopamine aan maakt. Je hebt vitamine C nodig om dopamine aan te maken.

Dopamine werkt positief voor het leren. Bekijk hier de video over vitamine c en dopamine.

YouTube voorvertoningsafbeelding

2 Kauw kauwgumKauwgom kauwen is goed voor je brein

Als je kauwgom kauwt, dan stroomt er extra bloed naar je hoofd om je kaken te helpen bij die inspanning. Dit extra bloed gaat ook voor een deel naar je hersenen en daarom kunnen je hersenen beter werken. Het gaat niet per se om kauwen op kauwgom. Je kan ook op iets anders kauwen.

3 Eet bosbessen

eet je slim door bosbessenIn bosbessen zitten flavonoïden. Uit recent onderzoek is gebleken dat die een gunstig effect kunnen hebben op het geheugen, het leervermogen en de cognitieve functies in het algemeen, zoals het logisch redeneren, beslissingen nemen, woorden te begrijpen en met getallen te werken. Bosbessen hebben nog meer positieve effecten. Lees meer over bosbessen en je brein >>>

4 Eet meer omega 3

Omega 3 zit in vette vis en noten. Bij verschillende experimenten bleek dat mensen die veel omega 3 aten duidelijk betere leerprestaties hadden dan mensen die dit niet aten.

5 Stop met het eten van suiker

Als je meer uit je brein (en je leven ) wilt halen is het belangrijk om jouw consumptie van suiker zoveel mogelijk te matigen.

Het nadeel van geraffineerde suiker (in snoep, koek, zoet broodbeleg en frisdrank) is dat het de bloedsuikerspiegel plotseling heftig laat stijgen (hyperglycemie), waarop het lichaam reageert met een grote afgifte van insuline om de bloedsuiker te laten dalen. Het gevolg is dat je in een hypoglycemie terechtkomt. Je bloedsuiker spiegel daalt.

Is dat dan zo erg ?

40 dagen zonder suikerVoor het functioneren van jouw brein heeft dat de nodige consequenties. Het vermogen om informatie op te slaan en op te halen daalt, waardoor je leerprestaties afnemen. Daarnaast zijn hoge insulinespiegels schadelijk voor de activiteit van de synapsen, waardoor de overdracht van boodschappen tussen de cellen verstoord raakt en dus de hersenwerking en het geheugen aangetast worden.

Wil jij 40 dagen zonder suiker? Klik hier >>>

Heb jij nog meer tips hoe jij je slim kunt eten. Laat hieronder een reactie achter. In de maand mei verloot ik onder de leukste inzenders het boek van Dick Swaab "Wij zijn ons brein".

Vind je dit interessant, dan is wellicht nog leuker >>>

WordPress Comments

1 Reactie op “Vijf tips om meer uit je brein te halen


Comment author said

Door Annemarie op 9 mei 2012 om 22:13

Hai, bedankt voor de tips. ik drink zelf biologische witte thee. Daar zit heel veel L-theanine in. (kan je ook capsules van nemen). Zeer goed voor concentratie en tegelijkertijd ontspanning. Waar veel omega in zit is krillolie capsules. Ivm ad(h)d zijn LTO3 capsules aan te bevelen, info via smart vital. Groet, Annemarie

 

Reageer hieronder

*